Conall

Fenixloft Rotterdam

Home  |  Fenixloft Rotterdam

Fenixloft Rotterdam

Momenteel wordt Katendrecht omgetoverd tot een nieuwe hippe plek in Rotterdam. Wat vroeger bestond uit loodsen en scheepvaart bestaat nu uit leuke cafés, een gezellig theater en een food market. Maar… Katendrecht wordt uitgebreid! Er komt een mooi appartementen complex boven op de oude loods en aangepast aan de omgeving. Zo loopt het gebouw van de waterkant tot aan land af. Vanaf straat is het dan niet opeens een heel groot gebouw, maar doet het aan de waterkant niet onder aan de andere grote gebouwen.

Mij werd gevraagd om een ontwerp te maken voor een appartement van 180 m2. Dit appartement is voor een stel met 3 kleine meiden. Ze willen voor alle drie de kinderen een eigen kamer. Ook willen ze een grote zitplek bij de tv en veel ruimte in de keuken om lang na te tafelen. Voor de kinderen werd een speelplek gewenst en voor het stel zelf een werkplek. De badkamer moet ook worden voorzien van een dubbele wasbak vanwege de drukte ’s ochtends. Het belangrijkste voor dit gezin is een inrichting die past bij de Rotterdamse omgeving, maar hun liefde voor Frankrijk moet niet ontbreken. Zo heb ik onderzoek gedaan naar de Franse stijl en ben ik begonnen met het concept.

De Rotterdamse loft krijgt een frans sfeertje. Door de kleuren licht en zacht te houden gaat de aandacht naar het uitzicht. In combinatie met rustige prints en vintage accessoires wordt het ontwerp Frans, maar in een nieuw jasje. Het ontwerp is zo helder mogelijk en wordt aangevuld met duurzame en natuurlijke materialen. Deze materialen zorgen voor het robuuste van de Fenix loodsen. Door slimme oplossingen in de badkamer, keuken en slaapkamers worden de ruimtes zo goed mogelijk benut.

Illustration by: Laura

Date:

Category:

interieur

LEAVE A COMMENT