Conall

Royal Delft – de Porceleyne Fles

Home  |  Interieur   |  Royal Delft – de Porceleyne Fles

Royal Delft – de Porceleyne Fles

Afgelopen zondag bezocht ik de experience van Royal Delft in, rara.. Delft! Ik heb Delfts blauw altijd leuk gevonden, maar dat ik het ook zo mooi zou vinden had ik niet verwacht.

Tijdens de experience maak je kennis met het gehele proces van het maken van Delfts blauwe producten en de geschiedenis van Delfts blauw. Het bijzondere aan Royal Delft, en de fabriek de Porceleyne Fles, is dat het de enige overgebleven aardewerkfabriek is uit de 17e eeuw in Nederland. De passie van het vak komt erg goed naar voren tijdens de experience en je krijgt ook de vakmensen aan het werk te zien!

Het meest bijzondere vond ik de werken die zijn gemaakt voor de Koninklijke familie. Hier zag je onder andere ook het nieuwe servies van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima.

Royal Delft wordt veel geïnspireerd door kunstenaars, waaronder  Vermeer en Rembrandt. Deze werken zijn ook terug te zien tijdens de experience.

Persoonlijk vond ik het leuker dan verwacht en geeft het zeker weer nieuwe inspiratie! Nu nog even doorsparen voor ook zo’n mooi servies thuis..

INSPO

TESS VAN ZALINGE ft. ROYAL DELFT

PREV

Material Experience

Sorry, the comment form is closed at this time.