Conall

Zowel de fotograaf als de styliste zijn, het kan!

Home  |  Fotografie   |  Zowel de fotograaf als de styliste zijn, het kan!

Zowel de fotograaf als de styliste zijn, het kan!

Als je één beroep uitvoert betekent dat niet dat dat ook je enige talent is. Zo verzorg ik volledige interieurontwerpen, ben ik grafisch ontwerpster, doe ik de styling voor uiteenlopende photoshoots, maar ben ik ook zelf fotografe. Ik vind dat je beroepen wel degelijk kan combineren. Lees hier waarom!

Ik begon ooit met de gedachte dat ik binnenhuisarchitect wilde worden, net als Piet Boon. Na een jaar worstelen in 4 havo besloot ik deze droom te gaan vervolgen en te beginnen op het mbo aan de opleiding Interieuradviseur. Als je namelijk over bent van 3 naar 4 havo is dat gelijk aan een vmbo-diploma. En dus verliet ik zonder examens alle suffe boeken en vluchtte ik naar het HMC in Rotterdam.

Combineren van disciplines

Hier kwam ik erachter dat binnenhuisarchitectuur veel te technisch zou zijn en ging ik, nu wel met diploma op zak, naar de opleiding Allround Styling op Academie Artemis in Amsterdam. Hier leerde ik pas echt conceptueel denken en bleek er veel meer bij te komen kijken dan alleen wat spulletjes mooi neerzetten. Zo combineer je continu verschillende disciplines zoals grafisch ontwerp, fotografie, modestyling, interieurontwerp, trendwatching en -forecasting, alles loopt door elkaar heen, want alles draagt bij aan een goed concept.

Fotografie is bij mij uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel. Het is er bij mij met de paplepel ingegoten door mijn vader. Ik heb het altijd heel leuk gevonden om mensen en bijzondere momenten vast te leggen en dankzij mijn vader lukte het op gegeven moment op technisch vlak ook. ISO-waarde, diafragma, sluitertijd, het klonk op het begin heel ingewikkeld, maar zodra ik het begreep kon ik niet stoppen met alle standen uitproberen!

Nooit uitgeleerd

De start van deze blog is te danken aan de cursus interieur- en designjournalistiek van Elle Decoration en Fontys. Hier heb ik in negen avonden alle tips & tricks geleerd over het vak, van mensen uit het vak. Zo vertelde hoofdredactrice Evelien Reich over hoe een magazine in elkaar steekt, Monique van der Reijden over de nieuwste trends en hoe ze die terug ziet komen in interieurs, Theobert Pot (The Nice Stuff Collector) over hoe hij zijn Instagram succesvol heeft gemaakt en vertelde diverse journalisten en bloggers hoe hun te werk gaan. Ook bezochten we de Dutch Design Week en de prachtige showroom van Co van der Horst in Aalsmeer. Dus ja, ook schrijven hoop ik aan mijn lijstje met beroepen toe te kunnen voegen.

Ondanks dat ik nog niet ben waar ik wil zijn geniet ik nu al van de diversiteit aan opdrachten. De ene week fotografeer ik een pasgeboren baby’tje en sta ik in het weekend de styling te doen voor een behangmerk. De week erna fotografeer ik een bruiloft en maak ik een grafisch ontwerp voor een event. Zolang je zelf gelooft dat je meerdere beroepen kan uitvoeren, dan is dit ook mogelijk. Ik weet zeker dat het mij juist helpt om van alles te combineren. Als ik fotografeer kijk ik namelijk ook als styliste, maar ook als grafisch ontwerpster. Ik houd bijvoorbeeld rekening met hoe de kussens op de bank liggen, maar ik denk ook aan eventuele tekstruimtes.

Op deze blog zal je dus ook veel verschillende artikelen gaan lezen, namelijk over fotografie, (interieur)design, en styling op alle vlakken. Ik laat je graag zien hoe ik die combinatie maak en hoop je te inspireren en te informeren met de laatste nieuwtjes!

NEXT

Winnaar Rotterdamse ondernemersprijs: Tchai

Sorry, the comment form is closed at this time.