Alt-tekst

Laura Emma van Geest

  /  Branding   /  Wed op meerdere paarden
ThePerfectDeskbyLauraEmma-69

Als ondernemer ben je niet zeker van een vast inkomen elke maand op je bankrekening. Ook al doe je veel acquisitie, plaats je genoeg posts en stories, adverteer je hier en daar, het kan zomaar ineens vies tegenvallen. Uit diverse podcasts leerde ik dat het slim is om op verschillende manieren je inkomen te genereren. Maar hoe?

Sinds iedereen thuis zit door het o zo bekende virus schoten de webinars de grond uit. Bij elke ervaren ondernemer kon je wel digitaal iets bijwonen. De oude rotten in het vak geven nou eenmaal ook super leerzame informatie door. Waar ze ook meteen een leuke prijs voor kunnen vragen, omdat het zo waardevol is. Dus ben je zo iemand, en dan bedoel ik iemand met 10+ jaar ervaring en talloze leerzame lessen verder, ga dit dan ook vooral doen! Maar wat als je zoals ik pas een aantal jaar onderweg bent en je nog niet in die positie voelt?

Ik zie mezelf nog geen 1 op 1 coaching geven en ook ben ik nog niet op een originele digitale cursus gekomen die een hoop mensen zouden willen volgen. Dus ging ik op zoek naar andere mogelijkheden. Ik luister van een aantal ondernemers podcasts en volg wel eens cursussen (van die oude rotten uit het vak). Zo vertelde er een onderneemster dat ze altijd standaard inkomen binnen krijgt doordat een product van haar nog steeds wordt verkocht. Ze is zelf inmiddels een andere weg ingeslagen, maar ze heeft het product aan iemand anders verkocht. Bij elke verkoop krijgt ze een bepaald percentage, hoe slim is dat! De ontwikkeling van zo’n product is namelijk al heel waardevol en daarom kon ze het gemakkelijk verkopen aan een webshop die dat soort producten verkoopt. Dit zette mij aan het denken en dit is wat jij je ook moet afvragen: wat kan ik naast mijn eigen werkzaamheden ontwikkelen om inkomen uit te genereren?

Voor iedereen is het antwoord anders. Ik heb zelf mijn conceptuele vaardigheden erbij gepakt en ben gaan kijken naar waar er op het moment behoefte aan is. Zo merkte ik dat thuiswerken een trend is geworden dat waarschijnlijk nog een aantal jaar wordt doorgevoerd. Het is tenslotte helemaal niet zo erg om af en toe een dagje thuis te werken. Minder CO2 uitstoot, stiekem je huispak aan hebben en soms zelf meer concentratie. Dat laatste is alleen nog wel een dingetje voor velen nu we nog fulltime thuiswerken en alle afleiding binnen handbereik ligt. Daarbij hebben veel Nederlanders hun kinderen thuis zitten die ook de focus op werk lastig maken. Zo kwam ik bij het idee om de focus terug te brengen en van het thuiswerken een feestje te maken. De webshop The Perfect Desk was geboren waarbij ik de huisstijl, fotografie en styling zelf doe én: ik genereer een standaard inkomen.

Sluiten

Laura Emma helpt jou of je merk vorm te geven en in beeld te vertalen.

Instagram

@ lauravangeest

Follow Us

info@lauraemma.nl